Taakverdeling tussen huisarts en assistente

Spreekuur/visites

Het spreekuur is op afspraak en is gebaseerd op 10 minuten per consult. Om uitlopen van het spreekuur te voorkomen, proberen we ons hier strikt aan te houden.
Denkt u dat u meer tijd nodig heeft, geeft u dit dan aan bij het maken van de afspraak. De assistente zal dan proberen meer tijd in te plannen. Bij het maken van de afspraak zal de assistente enige gerichte vragen stellen. Dit om de urgentie van de vraag te bepalen, maar ook om te bepalen bij wie u het beste een afspraak kunt maken.
Dit geldt ook voor het aanvragen van een visite. Als er een spoedgeval vlak voor of tijdens het spreekuur binnenkomt, bestaat de kans dat het spreekuur uitloopt of dat uw afspraak moet worden afgezegd. De assistente zal u zo spoedig mogelijk hierover proberen te benaderen.

Telefonisch spreekuur

Wilt u kleine problemen of uitslagen bespreken, dan kunt u met de huisarts overleggen tijdens het telefonisch spreekuur. U kunt dit doorgeven aan de assistente, zij zal er voor zorgen dat u teruggebeld wordt tijdens het telefonisch spreekuur.

Huisbezoek

De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. Op de praktijk zijn de mogelijkheden voor onderzoek en behandeling namelijk beter. Het huisbezoek is bedoeld voor patiënten die als gevolg van hun gezondheidsprobleem niet naar de praktijk kunnen komen.

Als u geen vervoer heeft, is dat geen reden voor een huisbezoek. Vervoer kunt u altijd regelen met een van de taxi-bedrijven in de regio.

Doktersassistentes

U kunt bij de doktersassistentes terecht voor onderzoek van urine, van bloedsuiker en voor het verwijderen van hechtingen. Verder doen de assistentes van de huisarts bloeddrukmetingen, maken uitstrijkjes voor het bevolkingsonderzoek, kunnen zij oren uitspuiten en wratten aanstippen met stikstof.
Ook zijn zij opgeleid om adviezen te geven over vele gezondheidsproblemen.

Praktijkondersteuner

In onze praktijk is een praktijk ondersteuner werkzaam. U kunt bij haar terecht voor controle en behandeling van hoge bloeddruk, diabetes, astma en COPD. Ook doet de praktijkondersteuner huisbezoeken bij chronisch zieken en bejaarden.

Urine onderzoek

Wanneer u uw urine wilt laten onderzoeken, bijvoorbeeld in verband met een vermoeden van een blaasontsteking, kunt u vóór 10.00 uur ochtendurine afgeven aan het loket bij de assistente. U wordt verzocht de urine af te leveren in een schoon en goed afgesloten flesje of potje, voorzien van naam, geboortedatum, telefoonnummer en met een korte omschrijving van de klachten of reden van onderzoek. U wordt dan teruggebeld voor de uitslag.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Thuisarts.nl
Copyright 2017 Huisartsenpraktijk Poelma - De Middend 98, 1613 KZ, Grootebroek - Tel: 0228-511355